Tejes kifli recept
Hozzávalók:
- 50dkg liszt + a nyújtásnál amit felvesz
- Kb.1 dl+2,5 dl tej + 0,5 dl a kenéshez
- 25g friss élesztő
- 0,5 dl olaj
- 1 kk cukor
- 1 kk só
Elkészítése:
1 dl langyos tejbe beletesszük a cukrot. A cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, majd megszórjuk egy kanál liszttel és félretesszük 15 percre melegebb helyre.
A lisztet 1 tálba szitáljuk, majd hozzá adjuk a sót és az olajat. Ha kellően megkelt az élesztő akkor hozzá adjuk a liszthez.
Jól eldolgozzuk annyi tejjel, amennyit felvesz. (kb 2,5dl) Ha simára gyúrtuk a tésztát, letakarjuk és 15 percet pihentetjük.
3 gombócra szedjük szét és mind a 3 gombócot kinyújtjuk lisztes deszkán, szép kerek vékony lapra.
A lapokat félbe vágjuk. A félköröket ismét félbe vágjuk úgy, hogy 4 darab háromszöget kapjunk egy kerek tésztalapból.
A szélesebbik oldalától a hegyes felé szorosan feltekerjük és kifli formába hajtjuk.
Sütőpapíros tepsibe tesszük sorba.
Ne tegyük közel egymáshoz, mert akár duplájára is megnőhet.
Lekenjük tejjel mindet.
180 fokos előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép barnára sütjük.
Amikor kivesszük vízzel lespricceljük és félretesszük hűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









