Madártej recept
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 20 dkg porcukor
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 cs vanília
- 1 ek liszt
Elkészítése: A tejet felforraljuk a cukor felével, és a vaníliával. A felvert tojáshabot beleszaggatjuk a tejbe, és ha a tej ismét feljött, átforgatjuk, a habgaluskákat majd szűrőkanállal kiszedjük. A sárgákat összekeverjük a liszttel, a maradék cukorral, vaníliával, és 1-2 dl. tejjel. Lassan a maradék tejbe öntjük, sűrűsödésig kevergetjük. Óvatosan a habgaluskára öntjük, vágott mandulával díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »

