Tavaszi rizs recept

Hozzávalók:
- 25 dkg rizs
- 16 kg zöldborsó
- 25 dkg kolbász
- 4 kemény
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál olaj
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 húsleveskocka
- só
- csipetnyi cukor
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A zsírban megforgatjuk a rizst, kétszer annyi vízzel felengedjük, a leveskockát, a megvagdalt petrezselyemzöldet beletesszük, megsózzuk, és kis lángon puhára pároljuk. Ezután összekeverjük a vajban megpárolt zöldborsóval, a nagy kockákra vágott kemény tojással, a karikákra szelt kolbásszal. Vizezett formába tömjük, tálra borítjuk, és a tetejét sajttal meghintjük. Forrón, salátával körítve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »