Tavaszi rizs recept

Hozzávalók:
- 25 dkg rizs
- 16 kg zöldborsó
- 25 dkg kolbász
- 4 kemény
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál olaj
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 húsleveskocka
- só
- csipetnyi cukor
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A zsírban megforgatjuk a rizst, kétszer annyi vízzel felengedjük, a leveskockát, a megvagdalt petrezselyemzöldet beletesszük, megsózzuk, és kis lángon puhára pároljuk. Ezután összekeverjük a vajban megpárolt zöldborsóval, a nagy kockákra vágott kemény tojással, a karikákra szelt kolbásszal. Vizezett formába tömjük, tálra borítjuk, és a tetejét sajttal meghintjük. Forrón, salátával körítve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »