Tavaszi rizs recept

Hozzávalók:
- 25 dkg rizs
- 16 kg zöldborsó
- 25 dkg kolbász
- 4 kemény
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál olaj
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 húsleveskocka
- só
- csipetnyi cukor
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A zsírban megforgatjuk a rizst, kétszer annyi vízzel felengedjük, a leveskockát, a megvagdalt petrezselyemzöldet beletesszük, megsózzuk, és kis lángon puhára pároljuk. Ezután összekeverjük a vajban megpárolt zöldborsóval, a nagy kockákra vágott kemény tojással, a karikákra szelt kolbásszal. Vizezett formába tömjük, tálra borítjuk, és a tetejét sajttal meghintjük. Forrón, salátával körítve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »