Szív fánk recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 dkg élesztő
- 1 kanál cukor
- 4 evőkanál olvasztott sütőmargarin
- 3 dl tej
- késhegynyi só
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 7 dl liszt
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral és 1 dl tejjel felfuttatjuk. A keverőtálba öntjük a tojássárgát, kissé megsózzuk, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a többi langyos tejet, a 7 dl lisztet, a megkelt élesztőt és az olvasztott, langyos margarint.
Fakanállal alaposan kidolgozzuk, hólyagosra verjük. Az edényt letakarva a tésztát meleg helyen 1 óráig kelesztjük. Ezután kinyújtjuk és szívformájú szaggatóval kiszaggatjuk.
Forró, bő olajban forgatva kisütjük. Porcukrozzuk és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

