Szív fánk recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 3 dkg élesztő
- 1 kanál cukor
- 4 evőkanál olvasztott sütőmargarin
- 3 dl tej
- késhegynyi só
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 7 dl liszt
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral és 1 dl tejjel felfuttatjuk. A keverőtálba öntjük a tojássárgát, kissé megsózzuk, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a többi langyos tejet, a 7 dl lisztet, a megkelt élesztőt és az olvasztott, langyos margarint.
Fakanállal alaposan kidolgozzuk, hólyagosra verjük. Az edényt letakarva a tésztát meleg helyen 1 óráig kelesztjük. Ezután kinyújtjuk és szívformájú szaggatóval kiszaggatjuk.
Forró, bő olajban forgatva kisütjük. Porcukrozzuk és tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.