Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvás lepény recept

Szilvás lepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Tésztája:

    • 60 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kis pohár tejföl
    • 4 dkg élesztő
    • egy csipet cukor
    • pici só
    • 20 dkg zsír

    Töltelék:

    • 2 kgszilva apró darabokra vágva
    • fahéjjal
    • cukorral
    • vaníliás cukor

    Elkészítése:

    Az élesztőt elkeverjük simára a tejfölben, és hozzáadjuk a liszthez. A többi hozzávalót is beletéve összegyúrjuk. Könnyen nyújtható tésztát kapunk, amit szedjünk két egyforma részre.

    Egyik kinyújtott lappal kibéleljük a legnagyobb (sütő méretű) tepsit, rátesszük az előzőleg fahéjjal és cukorral ízesített, kinyomkodott szilvát, majd a másik kinyújtott lappal befedjük.

    Tetejét cukros vízzel megkenjük és mehet s sütőbe. Közepes lángon kb. 30perc alatt megsütjük.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá