Szilvás gombóc (Nagymama módra) recept

Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
- zsemlemorzsa
- olaj
- cukor
- só
Elkészítése:
A burgonyát megfőzzük, majd krumplinyomón áttörjük. Sózzuk, ráütjük a tojást, majd annyi lisztet, amennyit felvesz. Kinyújtjuk, kis kockákat vágunk belőle, melynek közepébe helyezzük a szilvát. A szilvára tehetünk ízlés szerint fahéjat és cukrot. Gombócokat formálunk, majd forró vízben készre főzzük. Ezt követően pirított zsemlemorzsába forgatjuk, porcukorral tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »