Szilvás gombóc II recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 l tej
- csipetnyi só
- 5 dkg vaj
- lehet egy kevés sütőport is bele tenni
- szilva
- kevés cukor
- fahéj
Elkészítése:
A tejet,vajat,csipetnyi sóval feltesszük forralni, majd lassanként beleszórjuk a lisztet és sűrűre főzzük. Levesszük és langyosan egyenként hozzáadjuk a tojásokat és jól beledolgozzuk. Egy gombócnak való mennyiséget szétnyomkodunk a tenyerünkben,közepébe tesszük a fahéjba mártott szilvát és golyót formálunk belőle. Bő, lobogó vízben 5 -8 percig főzzük. Vajat teszünk rá és megforgatjuk. Mákkal,prézlivel tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.