Szilvás gombóc II recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 l tej
- csipetnyi só
- 5 dkg vaj
- lehet egy kevés sütőport is bele tenni
- szilva
- kevés cukor
- fahéj
Elkészítése:
A tejet,vajat,csipetnyi sóval feltesszük forralni, majd lassanként beleszórjuk a lisztet és sűrűre főzzük. Levesszük és langyosan egyenként hozzáadjuk a tojásokat és jól beledolgozzuk. Egy gombócnak való mennyiséget szétnyomkodunk a tenyerünkben,közepébe tesszük a fahéjba mártott szilvát és golyót formálunk belőle. Bő, lobogó vízben 5 -8 percig főzzük. Vajat teszünk rá és megforgatjuk. Mákkal,prézlivel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »