Szilvás gombóc II recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 l tej
- csipetnyi só
- 5 dkg vaj
- lehet egy kevés sütőport is bele tenni
- szilva
- kevés cukor
- fahéj
Elkészítése:
A tejet,vajat,csipetnyi sóval feltesszük forralni, majd lassanként beleszórjuk a lisztet és sűrűre főzzük. Levesszük és langyosan egyenként hozzáadjuk a tojásokat és jól beledolgozzuk. Egy gombócnak való mennyiséget szétnyomkodunk a tenyerünkben,közepébe tesszük a fahéjba mártott szilvát és golyót formálunk belőle. Bő, lobogó vízben 5 -8 percig főzzük. Vajat teszünk rá és megforgatjuk. Mákkal,prézlivel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »