Szilvás gombóc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 kg burgonya
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg liszt
Töltelék:
- szilvabefőtt
- fahéj
- cukor
Továbbá:
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 1-2 ek olaj
Elkészítése:
A burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük, majd áttörjük, és hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, a tojással és a liszttel összegyúrjuk. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és négyzeteket vágunk belőle.
Minden lapra 1-1 szem kimagozott szilvát teszünk. Megszórjuk kevés fahéjas cukorral, és gombócokat formálunk a tésztából.
Enyhén sós vízben addig főzzük, amíg fel ne jön a víz tetejére. (Időnként egy fakanállal óvatosan mozgassuk meg őket, nehogy leragadjanak a fazék aljára.) A forró gombócokat kevés olajon megpirított zsemlemorzsába forgatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »