Szilvás gombóc recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 kg burgonya
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg liszt
Töltelék:
- szilvabefőtt
- fahéj
- cukor
Továbbá:
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 1-2 ek olaj
Elkészítése:
A burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük, majd áttörjük, és hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, a tojással és a liszttel összegyúrjuk. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és négyzeteket vágunk belőle.
Minden lapra 1-1 szem kimagozott szilvát teszünk. Megszórjuk kevés fahéjas cukorral, és gombócokat formálunk a tésztából.
Enyhén sós vízben addig főzzük, amíg fel ne jön a víz tetejére. (Időnként egy fakanállal óvatosan mozgassuk meg őket, nehogy leragadjanak a fazék aljára.) A forró gombócokat kevés olajon megpirított zsemlemorzsába forgatjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.