Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvalekváros párnák recept

Szilvalekváros párnák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2,5 dl tej
    • 1 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 8 dkg margarin
    • 1 kk só
    • 3 ek cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor

    Töltelékhez:

    • 1 kis üveg szilvalekvár fele

    Lekenéshez:

    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Szóráshoz:

    • 1 ek porcukor

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a margarint és a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk.

    Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk. Nagyon vékonyra, kb. 3 mm-esre elnyújtjuk. Egy akkora csészével korongokat szaggatunk, mint a derelyekészítő átmérője. Rátesszük a derelyeformázóra a tésztát, rákanalazunk egy teáskanálnyit a szilvalekvárból, és összezárjuk a formázót.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a párnákat, és lekenjük tojássárgájával. Addig kelesztjük, amíg a sütő felmelegszik.

    180 fokon 12 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.

    Tipp:

    Egyszerű kis édességet sütöttem. Fogyaszthatjuk desszertként, de akár egy tartalmas leves után is lehet második fogás. Két nagyobb tepsit töltött meg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá