Szezámmagvas lepény recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- fél csomag élesztő
- 2 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg margarin
- 1 kanál tejföl
- só
- szezámmag
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, melyhez adunk egy csipet cukrot. A felfuttatott élesztőt a liszthez adjuk, melyből tésztát gyúrunk a sóval, 3 dkg margarinnal, tojással. Ha túl kemény lenne a tészta adhatunk hozzá egy kis langyos vizet. A tésztát langyos helyen hagyjuk megkelni. A megkelt tésztát olajjal kikent tepsibe nyomkodjuk, megkenjük a tejföllel, és a maradék margarin apró kockákra vágva a tetejére szórjuk és legvégül meghintjük a szezámmaggal. Ízlé szerint tehetünk a tetejére reszelt sajtot is. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb 30 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »