Szezámmagvas lepény recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- fél csomag élesztő
- 2 dl tej
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg margarin
- 1 kanál tejföl
- só
- szezámmag
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, melyhez adunk egy csipet cukrot. A felfuttatott élesztőt a liszthez adjuk, melyből tésztát gyúrunk a sóval, 3 dkg margarinnal, tojással. Ha túl kemény lenne a tészta adhatunk hozzá egy kis langyos vizet. A tésztát langyos helyen hagyjuk megkelni. A megkelt tésztát olajjal kikent tepsibe nyomkodjuk, megkenjük a tejföllel, és a maradék margarin apró kockákra vágva a tetejére szórjuk és legvégül meghintjük a szezámmaggal. Ízlé szerint tehetünk a tetejére reszelt sajtot is. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb 30 percig sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.