Szezámmagos zsemle recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1,5 tk só
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 pici cukor
- 140 gramm natúr joghurt
- 2 ek étolaj
- 2 dl langyos víz
A tetejére:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk szezámmag
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos, cukros vízben felfuttatjuk. A liszttel elkeverjük a sót.
Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a joghurtot és az étolajat is. A maradék langyos vízzel megdagasztjuk és kelesztő tálba tesszük.
30 perc alatt duplájára nő a térfogata.
Enyhén lisztezett deszkára borítjuk, majd 9 darabba vágjuk és zsemléket formázunk belőle.
Sütőpapíros tepsibe helyezzük, majd még 30 percet kelesztjük.
A tetejét felvert tojással lekenjük, szezámmaggal megszórjuk és 200 fokra melegítjük a sütőnket.
A sütő aljába egy kisebb tepsibe vizet teszünk. A bemelegedett sütőbe tesszük a zsemléket. 30 perc alatt megsütjük.
Nagyon finom sikeres lett a zsemle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »