Szezámmagos zsemle recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1,5 tk só
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 pici cukor
- 140 gramm natúr joghurt
- 2 ek étolaj
- 2 dl langyos víz
A tetejére:
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk szezámmag
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos, cukros vízben felfuttatjuk. A liszttel elkeverjük a sót.
Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a joghurtot és az étolajat is. A maradék langyos vízzel megdagasztjuk és kelesztő tálba tesszük.
30 perc alatt duplájára nő a térfogata.
Enyhén lisztezett deszkára borítjuk, majd 9 darabba vágjuk és zsemléket formázunk belőle.
Sütőpapíros tepsibe helyezzük, majd még 30 percet kelesztjük.
A tetejét felvert tojással lekenjük, szezámmaggal megszórjuk és 200 fokra melegítjük a sütőnket.
A sütő aljába egy kisebb tepsibe vizet teszünk. A bemelegedett sütőbe tesszük a zsemléket. 30 perc alatt megsütjük.
Nagyon finom sikeres lett a zsemle.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.