Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szezámmagos zsemle recept

Szezámmagos zsemle
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 1,5 tk só
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 1 pici cukor
    • 140 gramm natúr joghurt
    • 2 ek étolaj
    • 2 dl langyos víz

    A tetejére:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk szezámmag

    Elkészítése:

    Az élesztőt 1 dl langyos, cukros vízben felfuttatjuk.  A liszttel elkeverjük a sót.

    Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a joghurtot és az étolajat is. A maradék langyos vízzel megdagasztjuk és kelesztő tálba tesszük.

    30 perc alatt duplájára nő a térfogata.

    Enyhén lisztezett deszkára borítjuk, majd 9 darabba vágjuk és zsemléket formázunk belőle.

    Sütőpapíros tepsibe helyezzük, majd még 30 percet kelesztjük.

    A tetejét felvert tojással lekenjük, szezámmaggal megszórjuk és 200 fokra melegítjük a sütőnket.

    A sütő aljába egy kisebb tepsibe vizet teszünk. A bemelegedett sütőbe tesszük a zsemléket. 30 perc alatt megsütjük.

    Nagyon finom sikeres lett a zsemle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá