Szezámmagos zsemle recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1,5 tk só
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 pici cukor
- 140 gramm natúr joghurt
- 2 ek étolaj
- 2 dl langyos víz
A tetejére:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk szezámmag
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos, cukros vízben felfuttatjuk. A liszttel elkeverjük a sót.
Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a joghurtot és az étolajat is. A maradék langyos vízzel megdagasztjuk és kelesztő tálba tesszük.
30 perc alatt duplájára nő a térfogata.
Enyhén lisztezett deszkára borítjuk, majd 9 darabba vágjuk és zsemléket formázunk belőle.
Sütőpapíros tepsibe helyezzük, majd még 30 percet kelesztjük.
A tetejét felvert tojással lekenjük, szezámmaggal megszórjuk és 200 fokra melegítjük a sütőnket.
A sütő aljába egy kisebb tepsibe vizet teszünk. A bemelegedett sütőbe tesszük a zsemléket. 30 perc alatt megsütjük.
Nagyon finom sikeres lett a zsemle.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »