Szezámmagos zsemle recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1,5 tk só
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 pici cukor
- 140 gramm natúr joghurt
- 2 ek étolaj
- 2 dl langyos víz
A tetejére:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 tk szezámmag
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos, cukros vízben felfuttatjuk. A liszttel elkeverjük a sót.
Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a joghurtot és az étolajat is. A maradék langyos vízzel megdagasztjuk és kelesztő tálba tesszük.
30 perc alatt duplájára nő a térfogata.
Enyhén lisztezett deszkára borítjuk, majd 9 darabba vágjuk és zsemléket formázunk belőle.
Sütőpapíros tepsibe helyezzük, majd még 30 percet kelesztjük.
A tetejét felvert tojással lekenjük, szezámmaggal megszórjuk és 200 fokra melegítjük a sütőnket.
A sütő aljába egy kisebb tepsibe vizet teszünk. A bemelegedett sütőbe tesszük a zsemléket. 30 perc alatt megsütjük.
Nagyon finom sikeres lett a zsemle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

