Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szezámmagos zsemle recept

Szezámmagos zsemle
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg. liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (1 a kenéshez)
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 élesztő
    • pici cukor
    • 1 dl olvasztott margarin
    • 0,5 dl tej
    • 2 dl. savó
    • szezámmag

    Elkészítése:

    A liszthez hozzászitálom a sütőport, majd a közepébe mélyedést csinálok és belemorzsolom az élesztőt. Rászórok egy pici cukrot és ráöntöm a langyos tejet. Miután felfutott az élesztő, hozzáadom a többi hozzávalót, kivéve a szezámmagot. Kézzel addig dagasztom, még le nem válik a kezemről. Letakarom és addig hagyom kelni, míg duplája nem lesz. Ha megkelt kis golyókat formázok belőle, amit sütőpapíros tepsibe teszek, hagyom még egy picit kelni. Ezután megkenem a másik tojással, és megszórom szezámmaggal. 220 fokos sütőben arany barnára sütöm.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá