Szezámmagos zsemle

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 50 dkg. liszt
  • 2 tojás (1 a kenéshez)
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 élesztő
  • pici cukor
  • 1 dl olvasztott margarin
  • 0,5 dl tej
  • 2 dl. savó
  • szezámmag

Elkészítése:

A liszthez hozzászitálom a sütőport, majd a közepébe mélyedést csinálok és belemorzsolom az élesztőt. Rászórok egy pici cukrot és ráöntöm a langyos tejet. Miután felfutott az élesztő, hozzáadom a többi hozzávalót, kivéve a szezámmagot. Kézzel addig dagasztom, még le nem válik a kezemről. Letakarom és addig hagyom kelni, míg duplája nem lesz. Ha megkelt kis golyókat formázok belőle, amit sütőpapíros tepsibe teszek, hagyom még egy picit kelni. Ezután megkenem a másik tojással, és megszórom szezámmaggal. 220 fokos sütőben arany barnára sütöm.