Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalonnás-paradicsomos kenyérlepény recept

Szalonnás-paradicsomos kenyérlepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 tk cukor
    • 2 dl víz
    • 1 dl olaj
    • 2 tk só

    Feltéthez:

    • 2 dl tejföl
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 csipet só
    • 1 csipet bors
    • 2 nagyobb paradicsom
    • 15 dkg füstölt szalonna
    • 10 dkg sajt
    • 3-4 szál újhagyma

    Elkészítése:

    Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, rászórjuk a cukrot és kicsit átkavarjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, majd az élesztős vizet (nem szükséges futtatni). Alaposan kidagasztjuk.

    Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. A szalonnát csíkokra vágjuk és zsírjára pirítjuk, abból kivesszük és félretesszük.

    A paradicsomot megmossuk és félkarikára vágjuk. A tejfölt egy tálkába öntjük, sózzuk, borsozzuk és belezúzzuk a megtisztított fokhagymát. Egy nagyobb tepsit (30*38 cm) kibélelünk sütőpapírral.

    A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, a tepsi méretére nyújtjuk és a sodrófára feltekerve szépen a sütőpapírra fektetjük. Egy villával megszurkáljuk.

    Előmelegített sütőben 180 fokon 5 perc alatt hőlégkeveréssel elősütjük. A sütőből kivéve lekenjük a tejföllel, ráfektetjük a paradicsom fél karikákat, ráreszeljük a sajtot, megszórjuk a szalonna csíkokkal.

    A sütőbe visszatéve még további 25 percet sütjük. Addig az újhagymákat megtisztítjuk és felkarikázzuk, a megsült lepényszeletekre szórjuk. 12 szelet lett ebből az adagból.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá