Szalonnás-paradicsomos kenyérlepény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 2 dl víz
- 1 dl olaj
- 2 tk só
Feltéthez:
- 2 dl tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 2 nagyobb paradicsom
- 15 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg sajt
- 3-4 szál újhagyma
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, rászórjuk a cukrot és kicsit átkavarjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, majd az élesztős vizet (nem szükséges futtatni). Alaposan kidagasztjuk.
Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. A szalonnát csíkokra vágjuk és zsírjára pirítjuk, abból kivesszük és félretesszük.
A paradicsomot megmossuk és félkarikára vágjuk. A tejfölt egy tálkába öntjük, sózzuk, borsozzuk és belezúzzuk a megtisztított fokhagymát. Egy nagyobb tepsit (30*38 cm) kibélelünk sütőpapírral.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, a tepsi méretére nyújtjuk és a sodrófára feltekerve szépen a sütőpapírra fektetjük. Egy villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 5 perc alatt hőlégkeveréssel elősütjük. A sütőből kivéve lekenjük a tejföllel, ráfektetjük a paradicsom fél karikákat, ráreszeljük a sajtot, megszórjuk a szalonna csíkokkal.
A sütőbe visszatéve még további 25 percet sütjük. Addig az újhagymákat megtisztítjuk és felkarikázzuk, a megsült lepényszeletekre szórjuk. 12 szelet lett ebből az adagból.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »



