Hozzávalók:
Tésztához:
Feltéthez:
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, rászórjuk a cukrot és kicsit átkavarjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, majd az élesztős vizet (nem szükséges futtatni). Alaposan kidagasztjuk.
Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. A szalonnát csíkokra vágjuk és zsírjára pirítjuk, abból kivesszük és félretesszük.
A paradicsomot megmossuk és félkarikára vágjuk. A tejfölt egy tálkába öntjük, sózzuk, borsozzuk és belezúzzuk a megtisztított fokhagymát. Egy nagyobb tepsit (30*38 cm) kibélelünk sütőpapírral.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, a tepsi méretére nyújtjuk és a sodrófára feltekerve szépen a sütőpapírra fektetjük. Egy villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 5 perc alatt hőlégkeveréssel elősütjük. A sütőből kivéve lekenjük a tejföllel, ráfektetjük a paradicsom fél karikákat, ráreszeljük a sajtot, megszórjuk a szalonna csíkokkal.
A sütőbe visszatéve még további 25 percet sütjük. Addig az újhagymákat megtisztítjuk és felkarikázzuk, a megsült lepényszeletekre szórjuk. 12 szelet lett ebből az adagból.