Szalagos fánk recept

Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 1 evőkanál porcukor
- 5 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 pohárka rum
- késhegynyi só
- 50 dkg liszt
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
3 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt, és beleteszünk 1 evőkanál porcukrot.
Amikor az élesztő megkel, 5 dkg vajjal és 2 tojássárgájával, 1 pohárka rummal, késhegynyi sóval és 50 dkg liszttel közepes mennyiségű kelt tésztát készítünk.
Nagyon jól kidolgozzuk, ennek következtében elég lágy tésztát kapunk. Langyos helyen másfélszeresére kelesztjük. A kelés után nyújtódeszkára borítjuk és ujjnyi vastagra nyújtjuk.
Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, ruhával letakarva még 30 percig kelesztjük. A fánkot középforró olajban egyenletes tűzön sütjük. Közben forgatjuk,vigyázni kell, nehogy megégjen.
Majd szűrőkanállal szedjük ki. Tálalhatjuk lekvárral, porcukorral. Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »