Szalagos fánk recept

Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 1 evőkanál porcukor
- 5 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 pohárka rum
- késhegynyi só
- 50 dkg liszt
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
3 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt, és beleteszünk 1 evőkanál porcukrot.
Amikor az élesztő megkel, 5 dkg vajjal és 2 tojássárgájával, 1 pohárka rummal, késhegynyi sóval és 50 dkg liszttel közepes mennyiségű kelt tésztát készítünk.
Nagyon jól kidolgozzuk, ennek következtében elég lágy tésztát kapunk. Langyos helyen másfélszeresére kelesztjük. A kelés után nyújtódeszkára borítjuk és ujjnyi vastagra nyújtjuk.
Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, ruhával letakarva még 30 percig kelesztjük. A fánkot középforró olajban egyenletes tűzön sütjük. Közben forgatjuk,vigyázni kell, nehogy megégjen.
Majd szűrőkanállal szedjük ki. Tálalhatjuk lekvárral, porcukorral. Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »