Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalagos fánk recept

Szalagos fánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 dl tej
    • 3 dkg élesztő
    • 1 evőkanál porcukor
    • 5 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 pohárka rum
    • késhegynyi só
    • 50 dkg liszt
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    3 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt, és beleteszünk 1 evőkanál porcukrot.

    Amikor az élesztő megkel, 5 dkg vajjal és 2 tojássárgájával, 1 pohárka rummal, késhegynyi sóval és 50 dkg liszttel közepes mennyiségű kelt tésztát készítünk.

    Nagyon jól kidolgozzuk, ennek következtében elég lágy tésztát kapunk. Langyos helyen másfélszeresére kelesztjük. A kelés után nyújtódeszkára borítjuk és ujjnyi vastagra nyújtjuk.

    Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, ruhával letakarva még 30 percig kelesztjük. A fánkot középforró olajban egyenletes tűzön sütjük. Közben forgatjuk,vigyázni kell, nehogy megégjen.

    Majd szűrőkanállal szedjük ki. Tálalhatjuk lekvárral, porcukorral. Jó étvágyat hozzá!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá