Hozzávalók:
Elkészítése:
3 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt, és beleteszünk 1 evőkanál porcukrot.
Amikor az élesztő megkel, 5 dkg vajjal és 2 tojássárgájával, 1 pohárka rummal, késhegynyi sóval és 50 dkg liszttel közepes mennyiségű kelt tésztát készítünk.
Nagyon jól kidolgozzuk, ennek következtében elég lágy tésztát kapunk. Langyos helyen másfélszeresére kelesztjük. A kelés után nyújtódeszkára borítjuk és ujjnyi vastagra nyújtjuk.
Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, ruhával letakarva még 30 percig kelesztjük. A fánkot középforró olajban egyenletes tűzön sütjük. Közben forgatjuk,vigyázni kell, nehogy megégjen.
Majd szűrőkanállal szedjük ki. Tálalhatjuk lekvárral, porcukorral. Jó étvágyat hozzá!