Szalagos fánk recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 dl tej
- 4 dkg élesztő
- 5 dkg porcukor
- 6 dkg olvasztott vaj
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Továbbá:
- porcukor
- baracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,dagasztjuk,kétszeresére kelesztjük. Kinyújtjuk,szaggatjuk. Letakarva 15 percig pihentetjük.
Közepébe ujjunkkal lyukat nyomunk, de nem szúrjuk át.
Sütéskor a lyukas rész kerül alulra, fedő alatt sütjük, amikor megfordítjuk a fedőt nem tesszük rá. Porcukrozzuk, és a lyukakba baracklekvárt teszünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »


