Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütőtökös süti (karácsonyi verzió) recept

Sütőtökös süti (karácsonyi verzió)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 4 tk sütőpor
    • 1 tk só
    • 2 tk. fahéj (én többet tettem bele)
    • 45 dkg sütőtök megsütve, összetörve (nekem annyi, amennyire sikerül)
    • 20 dkg cukor
    • 2 tk vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl olaj
    • 2 ek tej
    • 20 dkg csoki felaprítva (szintén amennyi sikerül)
    • egyéb (pl. magvak, dió, stb)
    • a karácsonyi verzióhoz: őrölt gyömbér, őrölt szegfűszeg, esetleg kevés szerecsendió

    Elkészítése:

    A sütőtököt negyedelem, kimagozom és megsütöm, amíg puha nem lesz a húsa. Ha kihűlt, kikaparom a húsát és egy tálban összenyomom.

    A száraz hozzávalókat összekeverem, és a nedvesekkel felváltva hozzáadom a sütőtökhöz, majd a csokit és a magvakat is (ízlés szerint).

    A masszából kis kupacokat halmoztam egy sütőfóliával letakart tepsire, nagyobb távolságot hagyva a halmok között (a süti megnő és kilapul). Még egy-egy csipet szegfűszeggel megszórtam a kupacok tetejét.

    Nagy és közepes láng között sütöm, míg az alja picit meg nem barnul (a narancssárga színéhez képest).

    (Nem kell megijedni, a süti puha marad!)

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá