Sütőtökös süti (karácsonyi verzió) recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 4 tk sütőpor
- 1 tk só
- 2 tk. fahéj (én többet tettem bele)
- 45 dkg sütőtök megsütve, összetörve (nekem annyi, amennyire sikerül)
- 20 dkg cukor
- 2 tk vaníliás cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl olaj
- 2 ek tej
- 20 dkg csoki felaprítva (szintén amennyi sikerül)
- egyéb (pl. magvak, dió, stb)
- a karácsonyi verzióhoz: őrölt gyömbér, őrölt szegfűszeg, esetleg kevés szerecsendió
Elkészítése:
A sütőtököt negyedelem, kimagozom és megsütöm, amíg puha nem lesz a húsa. Ha kihűlt, kikaparom a húsát és egy tálban összenyomom.
A száraz hozzávalókat összekeverem, és a nedvesekkel felváltva hozzáadom a sütőtökhöz, majd a csokit és a magvakat is (ízlés szerint).
A masszából kis kupacokat halmoztam egy sütőfóliával letakart tepsire, nagyobb távolságot hagyva a halmok között (a süti megnő és kilapul). Még egy-egy csipet szegfűszeggel megszórtam a kupacok tetejét.
Nagy és közepes láng között sütöm, míg az alja picit meg nem barnul (a narancssárga színéhez képest).
(Nem kell megijedni, a süti puha marad!)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.