Sütőtökös süti (karácsonyi verzió)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 4 tk sütőpor
  • 1 tk só
  • 2 tk. fahéj (én többet tettem bele)
  • 45 dkg sütőtök megsütve, összetörve (nekem annyi, amennyire sikerül)
  • 20 dkg cukor
  • 2 tk vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 2 dl olaj
  • 2 ek tej
  • 20 dkg csoki felaprítva (szintén amennyi sikerül)
  • egyéb (pl. magvak, dió, stb)
  • a karácsonyi verzióhoz: őrölt gyömbér, őrölt szegfűszeg, esetleg kevés szerecsendió

Elkészítése:

A sütőtököt negyedelem, kimagozom és megsütöm, amíg puha nem lesz a húsa. Ha kihűlt, kikaparom a húsát és egy tálban összenyomom.

A száraz hozzávalókat összekeverem, és a nedvesekkel felváltva hozzáadom a sütőtökhöz, majd a csokit és a magvakat is (ízlés szerint).

A masszából kis kupacokat halmoztam egy sütőfóliával letakart tepsire, nagyobb távolságot hagyva a halmok között (a süti megnő és kilapul). Még egy-egy csipet szegfűszeggel megszórtam a kupacok tetejét.

Nagy és közepes láng között sütöm, míg az alja picit meg nem barnul (a narancssárga színéhez képest).

(Nem kell megijedni, a süti puha marad!)