Sütőben sült fánk recept
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 2 ek cukor
- 5 dkg vaj
- 2 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 30 dkg lekvár/ dzsem
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a cukorral, elmorzsoljuk benne a vajat és belekeverjük az élesztőt is. A keverékbe mélyedést csinálunk, beleöntjük a langyos tejet és a felvert tojásokat, majd összegyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk, dagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ezután a tésztát átgyúrjuk, 4 részre osztjuk, vastag rudakat sodrunk belőle, amit 6 részre vágunk.
A tésztadarabokat kézzel kör alakúra húzzuk, a közepébe lekvárt teszünk, a széleket összecsípjük, golyóvá formázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Hideg sütőbe toljuk, majd 190 fokon sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »


