Sütőben sült fánk recept
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 2 ek cukor
- 5 dkg vaj
- 2 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 30 dkg lekvár/ dzsem
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a cukorral, elmorzsoljuk benne a vajat és belekeverjük az élesztőt is. A keverékbe mélyedést csinálunk, beleöntjük a langyos tejet és a felvert tojásokat, majd összegyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk, dagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ezután a tésztát átgyúrjuk, 4 részre osztjuk, vastag rudakat sodrunk belőle, amit 6 részre vágunk.
A tésztadarabokat kézzel kör alakúra húzzuk, a közepébe lekvárt teszünk, a széleket összecsípjük, golyóvá formázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Hideg sütőbe toljuk, majd 190 fokon sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »


