Spenótgaluska recept

Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 40 dkg paraj
- 2 zsemle
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg sajt
- sajtmártás
- só
- őrölt bors
- tej
Elkészítés:
Öt dkg vajban néhány percig forgatjuk a felolvasztott, alaposan kinyomkodott (vagy a főtt, összevagdalt) parajt, a tejben megáztatott, kifacsart, megdarált zsemléket beletesszük, megsózzuk, megborsozzuk, és a tűzön összepároljuk. A tűzről levesszük, és ha kihűlt, belekeverjük a tojások sárgáját, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét. Vajjal kikenünk egy mély tűzálló tálat, a spenótmasszát beleöntjük, és a sütőben, gőzfürdőben kb. 30 percig sütjük. (Akkor jó, ha a beleszúrt villát már nem ragacsosan húzzuk ki.) Megforrósított, vajjal kikent tálra forró vajba mártogatott kanállal a spenótból szép nagy galuskákat szaggatunk, sajtmártással leöntjük, és a tetejére is sajtot hintve, azon frissiben tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Milyen robotgépet válasszon az, aki sokat süt? (x)
A házi sütés öröme sokak számára nem csupán hobbi, hanem mindennapi rutin.
Tovább olvasom »
Fontos változás jön a drogériákban – ezt minden háziasszonynak tudnia kell
Májustól újabb hatósági szabályozás lép életbe, amely ezúttal nem az élelmi
Tovább olvasom »
8 isteni túrós sütemény recept, amit ki kell próbálnod
A túrós sütemények a magyar konyha igazi alapdarabjai – egyszerre háziasak,
Tovább olvasom »
Szabad-e mikrózni az ételt? Mi az igazság a mikrohullámú sütő körül?
Sugároz, roncsol, „megöli” a vitaminokat – rengeteg rémhír kering a mikrohu
Tovább olvasom »
5 élelmiszer, ami a klímaváltozás miatt eltűnhet az életünkből
Vajon mi kerül a tányérunkra 20 év múlva? A klímaváltozás nem csak olvadó j
Tovább olvasom »
5 sós-édes kombináció, amit feltétlen ki kell próbálnod!
Van, aki imádja, van, aki először csak pislog – de a sós-édes párosítások t
Tovább olvasom »