Spenótgaluska recept
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 40 dkg paraj
- 2 zsemle
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 dkg sajt
- sajtmártás
- só
- őrölt bors
- tej
Elkészítés:
Öt dkg vajban néhány percig forgatjuk a felolvasztott, alaposan kinyomkodott (vagy a főtt, összevagdalt) parajt, a tejben megáztatott, kifacsart, megdarált zsemléket beletesszük, megsózzuk, megborsozzuk, és a tűzön összepároljuk. A tűzről levesszük, és ha kihűlt, belekeverjük a tojások sárgáját, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét. Vajjal kikenünk egy mély tűzálló tálat, a spenótmasszát beleöntjük, és a sütőben, gőzfürdőben kb. 30 percig sütjük. (Akkor jó, ha a beleszúrt villát már nem ragacsosan húzzuk ki.) Megforrósított, vajjal kikent tálra forró vajba mártogatott kanállal a spenótból szép nagy galuskákat szaggatunk, sajtmártással leöntjük, és a tetejére is sajtot hintve, azon frissiben tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »

