Spenótgaluska recept

Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 40 dkg paraj
- 2 zsemle
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg sajt
- sajtmártás
- só
- őrölt bors
- tej
Elkészítés:
Öt dkg vajban néhány percig forgatjuk a felolvasztott, alaposan kinyomkodott (vagy a főtt, összevagdalt) parajt, a tejben megáztatott, kifacsart, megdarált zsemléket beletesszük, megsózzuk, megborsozzuk, és a tűzön összepároljuk. A tűzről levesszük, és ha kihűlt, belekeverjük a tojások sárgáját, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét. Vajjal kikenünk egy mély tűzálló tálat, a spenótmasszát beleöntjük, és a sütőben, gőzfürdőben kb. 30 percig sütjük. (Akkor jó, ha a beleszúrt villát már nem ragacsosan húzzuk ki.) Megforrósított, vajjal kikent tálra forró vajba mártogatott kanállal a spenótból szép nagy galuskákat szaggatunk, sajtmártással leöntjük, és a tetejére is sajtot hintve, azon frissiben tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »