Hozzávalók:
Elkészítés:
Öt dkg vajban néhány percig forgatjuk a felolvasztott, alaposan kinyomkodott (vagy a főtt, összevagdalt) parajt, a tejben megáztatott, kifacsart, megdarált zsemléket beletesszük, megsózzuk, megborsozzuk, és a tűzön összepároljuk. A tűzről levesszük, és ha kihűlt, belekeverjük a tojások sárgáját, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét. Vajjal kikenünk egy mély tűzálló tálat, a spenótmasszát beleöntjük, és a sütőben, gőzfürdőben kb. 30 percig sütjük. (Akkor jó, ha a beleszúrt villát már nem ragacsosan húzzuk ki.) Megforrósított, vajjal kikent tálra forró vajba mártogatott kanállal a spenótból szép nagy galuskákat szaggatunk, sajtmártással leöntjük, és a tetejére is sajtot hintve, azon frissiben tálaljuk.