Sós-vajas pogácsa recept

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés tej
- Tetejére: köménymag, szezámmag, bors
Elkészítése:
A lisztből, vajból, 2 egész tojásból annyi tejjel tésztát gyúrunk, úgy, hogy rétestészta keménységű legyen. (Nem kötelező, de adhatunk hozzá egy csomag sütőport is.) A tésztát 35-40 percig pihentetjük, 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk. Kiszaggatjuk és tojással kenjük a tetejét, megszórjuk köménymaggal, vagy amivel szereti a család. Tepsibe tesszük és 180 fokon 30 perc alatt pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »