Sós kifli recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 0,5 kg finomliszt
- 2 dkg friss élesztő
- 1,5 tk só
- 3 dl langyos tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 ml étolaj
- 1 mk cukor
Cikkek kenéséhez:
- 6 dkg olvasztott vaj
Tetejére:
- 2 ek tej
- só
Elkészítése:
1 dl tejet meglangyosítunk. 1 mk cukrot beleszórunk és belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük, és hagyjuk az élesztőt felfutni.
A lisztet a sóval elkeverjük. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, a maradék tejet és az időközben felfutott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk, kidagasztjuk a tésztát.
Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, 3 egyenlő részre osztjuk és cipókat formázunk. A cipókat egyenként kinyújtjuk kör alakúra és megkenjük olvasztott vajjal.
Mindegyik kört 8 cikkre vágjuk, és a szélesebb részénél kezdve feltekerjük kiflikké. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, tetejüket kevés sóval elkevert tejjel megkenjük. 20 percet pihentetjük még meleg helyen, majd 180 fokra előmelegített sütőben szép világosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »