Sós Kekszkockák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- zsír
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, tej
Elkészítése:
A liszthez keverünk 1 csomag sütőport, majd 6 dkg zsírral, egy egész tojással, kávéskanálnyi sóval és annyi tejjel összegyúrjuk, hogy kemény, nyújtható tésztát kapjunk.
Papírvékonyra nyújtjuk, meleg zsírral vékonyan kenjük, kevés sóval megszórjuk, és kis csomagra összehajtjuk.
A nyújtást, zsírozást és hajtogatást ötször ismételjük, míg végül késhát vastagra kinyújtjuk és ujjnyi széles szalagokra vágjuk, melyeket kis kockákra metéljük.
Minden kis kocka közepét hegyes késsel megszúrjuk és zsírozott tepsibe téve, szép sárgára sütjük. Dobozba tesszük sóval megszórva. Nagyon sokáig eláll!
A receptet és a fotókat küldte: Soós Sándor
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »