Sós Kekszkockák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- zsír
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, tej
Elkészítése:
A liszthez keverünk 1 csomag sütőport, majd 6 dkg zsírral, egy egész tojással, kávéskanálnyi sóval és annyi tejjel összegyúrjuk, hogy kemény, nyújtható tésztát kapjunk.
Papírvékonyra nyújtjuk, meleg zsírral vékonyan kenjük, kevés sóval megszórjuk, és kis csomagra összehajtjuk.
A nyújtást, zsírozást és hajtogatást ötször ismételjük, míg végül késhát vastagra kinyújtjuk és ujjnyi széles szalagokra vágjuk, melyeket kis kockákra metéljük.
Minden kis kocka közepét hegyes késsel megszúrjuk és zsírozott tepsibe téve, szép sárgára sütjük. Dobozba tesszük sóval megszórva. Nagyon sokáig eláll!
A receptet és a fotókat küldte: Soós Sándor
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »