Sós Kekszkockák

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Sós Kekszkockák

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • zsír
  • 1 tojás
  • só, tej

Elkészítése:

A liszthez keverünk 1 csomag sütőport, majd 6 dkg  zsírral, egy egész tojással, kávéskanálnyi sóval és annyi tejjel összegyúrjuk, hogy kemény, nyújtható tésztát kapjunk.

Papírvékonyra nyújtjuk, meleg zsírral vékonyan kenjük, kevés sóval megszórjuk, és kis csomagra összehajtjuk.

A nyújtást, zsírozást és hajtogatást ötször ismételjük, míg végül késhát vastagra kinyújtjuk és ujjnyi széles szalagokra vágjuk, melyeket kis kockákra metéljük.

Minden kis kocka közepét hegyes késsel megszúrjuk és zsírozott tepsibe téve, szép sárgára sütjük. Dobozba tesszük sóval megszórva. Nagyon sokáig eláll!

A receptet és a fotókat küldte: Soós Sándor