Sós foszlós kalács recept

Elkészítése:
0,5 dl langyos tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, szórjuk rá a cukrot és tegyük félre, hogy felfusson.
A liszthez adjuk hozzá a tojásokat, a zsírt, a sót, a felfutott élesztőt és a maradék langyos tejet. Gyúrjuk alaposan össze. Akkor jó, ha puha, de nem ragacsos tésztát kapunk. Takarjuk le és meleg helyen kelesszük duplájára.
A megkelt tésztát lisztezett felületen gyúrjuk kicsit át, majd osszuk 3 részre.
A tésztákat egyenként nyújtsuk ki 2 mm vastag téglalappá és kenjük meg 1-1 ek zsírral. Tekerjük fel, mint a bejglit, majd fonjuk össze a 3 tekercset.
Sütőpapírral bélelt tepsire emeljük át és takarjuk le egy tiszta konyharuhával. Pihentessük további 40 percet, majd a tetejét kenjük le felvert tojással.
Előmelegített sütőben 160-170 fokon kb. 40 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »