Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós foszlós kalács recept

Sós foszlós kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 80 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4,5 dl langyos tej
    • 1 ek házi sertészsír (szoba hőmérsékletű)
    • só ízlés szerint
    • 1 tk kristálycukor
    • 2 csomag instant élesztőpor

    Továbbá:

    • 3 ek házi sertészsír (szoba hőmérsékletű)

    Elkészítése:

    0,5 dl langyos tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, szórjuk rá a cukrot és tegyük félre, hogy felfusson.

    A liszthez adjuk hozzá a tojásokat, a zsírt, a sót, a felfutott élesztőt és a maradék langyos tejet. Gyúrjuk alaposan össze. Akkor jó, ha puha, de nem ragacsos tésztát kapunk. Takarjuk le és meleg helyen kelesszük duplájára.

    A megkelt tésztát lisztezett felületen gyúrjuk kicsit át, majd osszuk 3 részre.

    A tésztákat egyenként nyújtsuk ki 2 mm vastag téglalappá és kenjük meg 1-1 ek zsírral. Tekerjük fel, mint a bejglit, majd fonjuk össze a 3 tekercset.

    Sütőpapírral bélelt tepsire emeljük át és takarjuk le egy tiszta konyharuhával. Pihentessük további 40 percet, majd a tetejét kenjük le felvert tojással.

    Előmelegített sütőben 160-170 fokon kb. 40 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá