Sós foszlós kalács recept
Elkészítése:
0,5 dl langyos tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, szórjuk rá a cukrot és tegyük félre, hogy felfusson.
A liszthez adjuk hozzá a tojásokat, a zsírt, a sót, a felfutott élesztőt és a maradék langyos tejet. Gyúrjuk alaposan össze. Akkor jó, ha puha, de nem ragacsos tésztát kapunk. Takarjuk le és meleg helyen kelesszük duplájára.
A megkelt tésztát lisztezett felületen gyúrjuk kicsit át, majd osszuk 3 részre.
A tésztákat egyenként nyújtsuk ki 2 mm vastag téglalappá és kenjük meg 1-1 ek zsírral. Tekerjük fel, mint a bejglit, majd fonjuk össze a 3 tekercset.
Sütőpapírral bélelt tepsire emeljük át és takarjuk le egy tiszta konyharuhával. Pihentessük további 40 percet, majd a tetejét kenjük le felvert tojással.
Előmelegített sütőben 160-170 fokon kb. 40 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

