Sörkifli recept
Hozzávalók:
Tésztához
- 70 dkg liszt
- 3 dl natúr joghurt
- 1 dl olaj
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 mokkáskanál cukor
- fél evőkanál só
- 1 dl tej
- 5 dkg élesztő
Töltelék
- 20 dkg vaj
- fél evőkanál só
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejjel, cukorral felfuttatom. Összegyúrom a tészta többi hozzávalójával. Az olajat apránként adagolom hozzá. Hólyagosra dagasztom. 1 órát pihentetem. Ezután két részre osztom és az egyiket kinyújtom egy centis vastagságúra. Töltelékhez a sót és a szoba hőmérsékletű vajat összekeverem. És megkenem a felével a kinyújtott tésztalapot. Kis négyzetekre vágom a tésztát. A kis négyzeteket feltekerem kifli alakúra. A tészta másik részét ugyan így megcsinálom. A kis kiflik tetejét bekenem tojással (esetleg szezámmaggal lehet megszórni). Fél órát pihentetem és aztán szép pirosra sütöm 200 fokon 30 perc alatt kb. Jó étvágyat!
70-75 darab lesz belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »

