Sörkifli recept
Hozzávalók:
Tésztához
- 70 dkg liszt
- 3 dl natúr joghurt
- 1 dl olaj
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 mokkáskanál cukor
- fél evőkanál só
- 1 dl tej
- 5 dkg élesztő
Töltelék
- 20 dkg vaj
- fél evőkanál só
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejjel, cukorral felfuttatom. Összegyúrom a tészta többi hozzávalójával. Az olajat apránként adagolom hozzá. Hólyagosra dagasztom. 1 órát pihentetem. Ezután két részre osztom és az egyiket kinyújtom egy centis vastagságúra. Töltelékhez a sót és a szoba hőmérsékletű vajat összekeverem. És megkenem a felével a kinyújtott tésztalapot. Kis négyzetekre vágom a tésztát. A kis négyzeteket feltekerem kifli alakúra. A tészta másik részét ugyan így megcsinálom. A kis kiflik tetejét bekenem tojással (esetleg szezámmaggal lehet megszórni). Fél órát pihentetem és aztán szép pirosra sütöm 200 fokon 30 perc alatt kb. Jó étvágyat!
70-75 darab lesz belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

