Sonkás burgonyatekercs recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg főtt, áttört burgonya
- kb. 20 dkg liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál olaj
- 35 dkg darált, főtt füstölt tarja
- 1 dl tejföl
- 5 dkg vaj
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A burgonyát a liszttel összegyúrjuk (ha tapadós lenne, vegyünk több lisztet az előírtnál!), és a tojással, egy kiskanál olajjal meg a fűszerekkel alaposan kidolgozzuk. Téglalap alakúra nyújtjuk. Egy tiszta konyharuhán ugyanakkora területet, mint a kinyújtott tészta, olajjal megkenünk, és a tésztát ráfektetjük. Megkenjük a füstölt tarja és tejföl keverékével, és összegöngyöljük. A ruhába csomagoljuk, és mindkét végét zsineggel megkötjük, nehogy a tekercs szétbomoljon. Sós vizet forralunk, belefektetjük a becsomagolt tésztagöngyöleget, és fél óráig főzzük. Tálalás előtt a kendőből kibontjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk és a sajtot ráhintjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.