Sonkás burgonyatekercs recept
Hozzávalók:
- 50 dkg főtt, áttört burgonya
- kb. 20 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 evőkanál olaj
- 35 dkg darált, főtt füstölt tarja
- 1 dl tejföl
- 5 dkg vaj
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A burgonyát a liszttel összegyúrjuk (ha tapadós lenne, vegyünk több lisztet az előírtnál!), és a tojással, egy kiskanál olajjal meg a fűszerekkel alaposan kidolgozzuk. Téglalap alakúra nyújtjuk. Egy tiszta konyharuhán ugyanakkora területet, mint a kinyújtott tészta, olajjal megkenünk, és a tésztát ráfektetjük. Megkenjük a füstölt tarja és tejföl keverékével, és összegöngyöljük. A ruhába csomagoljuk, és mindkét végét zsineggel megkötjük, nehogy a tekercs szétbomoljon. Sós vizet forralunk, belefektetjük a becsomagolt tésztagöngyöleget, és fél óráig főzzük. Tálalás előtt a kendőből kibontjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk és a sajtot ráhintjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

