Sonkás burgonyatekercs recept

Hozzávalók:
- 50 dkg főtt, áttört burgonya
- kb. 20 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál olaj
- 35 dkg darált, főtt füstölt tarja
- 1 dl tejföl
- 5 dkg vaj
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A burgonyát a liszttel összegyúrjuk (ha tapadós lenne, vegyünk több lisztet az előírtnál!), és a tojással, egy kiskanál olajjal meg a fűszerekkel alaposan kidolgozzuk. Téglalap alakúra nyújtjuk. Egy tiszta konyharuhán ugyanakkora területet, mint a kinyújtott tészta, olajjal megkenünk, és a tésztát ráfektetjük. Megkenjük a füstölt tarja és tejföl keverékével, és összegöngyöljük. A ruhába csomagoljuk, és mindkét végét zsineggel megkötjük, nehogy a tekercs szétbomoljon. Sós vizet forralunk, belefektetjük a becsomagolt tésztagöngyöleget, és fél óráig főzzük. Tálalás előtt a kendőből kibontjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk és a sajtot ráhintjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »