Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás burgonyatekercs recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg főtt, áttört burgonya
    • kb. 20 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál olaj
    • 35 dkg darált, főtt füstölt tarja
    • 1 dl tejföl
    • 5 dkg vaj
    • 5 dkg reszelt sajt
    • reszelt szerecsendió

    Elkészítés:
    A burgonyát a liszttel összegyúrjuk (ha tapadós lenne, vegyünk több lisztet az előírtnál!), és a tojással, egy kiskanál olajjal meg a fűszerekkel alaposan kidolgozzuk. Téglalap alakúra nyújtjuk. Egy tiszta konyharuhán ugyanakkora területet, mint a kinyújtott tészta, olajjal megkenünk, és a tésztát ráfektetjük. Megkenjük a füstölt tarja és tejföl keverékével, és összegöngyöljük. A ruhába csomagoljuk, és mindkét végét zsineggel megkötjük, nehogy a tekercs szétbomoljon. Sós vizet forralunk, belefektetjük a becsomagolt tésztagöngyöleget, és fél óráig főzzük. Tálalás előtt a kendőből kibontjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk és a sajtot ráhintjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá