Savanyúkáposztás kenyér recept

Hozzávalók:
Kenyérhez:
- 375 g kenyérliszt
- 1/2 zacskó szárított élesztő
- 1 teáskanál só
- 2 teáskanál köménymag
- 2 evőkanál vaj
- 2,5 dl langyos víz
Töltelékhez:
- 500 g savanyúkáposzta (kóstoljuk meg, ha nagyon savanyú akkor mossuk át)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 babérlevél
- 4 pár virsli
Elkészítése:
A káposztát 0,5 evőkanál vajon megdinszteljük. Apró darabokra tördeljük a babérleveleket, meghámozzuk a vöröshagymát és a káposztához adjuk. További 15 percig dinszteljük, majd kivesszük belőle a vöröshagymát és hagyjuk kihűlni.
A kenyérhez a lisztet összekeverjük a szárított élesztővel. Hozzáadjuk a sót, a köménymagot a langyos vizet és a vajat. Kézzel vagy géppel alaposan kidagasztjuk a tésztát, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
Ha megkelt lisztezte deszkán átgyúrjuk és kb 36*36 cm-es négyzetté nyújtjuk.
A káposzta felét a tésztára halmozzuk, rárakjuk a virsliket és befedjük a maradék káposztával. A tészta széleit felhajtjuk a káposzta felett, megkenjük vízzel és jól összenyomkodjuk.
A tésztát kivajazott sütőlapra helyezzük és előmelegített 200-230°C-os (gázsütőn 6-8 fokozat) sütőben 50 perc alatt aranybarnára sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »