Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Savanyúkáposztás kenyér recept

Savanyúkáposztás kenyér
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Kenyérhez:

    • 375 g kenyérliszt
    • 1/2 zacskó szárított élesztő
    • 1 teáskanál só
    • 2 teáskanál köménymag
    • 2 evőkanál vaj
    • 2,5 dl langyos víz

    Töltelékhez:

    • 500 g savanyúkáposzta (kóstoljuk meg, ha nagyon savanyú akkor mossuk át)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 babérlevél
    • 4 pár virsli

    Elkészítése:

    A káposztát 0,5 evőkanál vajon megdinszteljük. Apró darabokra tördeljük a babérleveleket, meghámozzuk a vöröshagymát és a káposztához adjuk. További 15 percig dinszteljük, majd kivesszük belőle a vöröshagymát és hagyjuk kihűlni.

    A kenyérhez a lisztet összekeverjük a szárított élesztővel. Hozzáadjuk a sót, a köménymagot a langyos vizet és a vajat. Kézzel vagy géppel alaposan kidagasztjuk a tésztát, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük.

    Ha megkelt lisztezte deszkán átgyúrjuk és kb 36*36 cm-es négyzetté nyújtjuk.

    A káposzta felét a tésztára halmozzuk, rárakjuk a virsliket és befedjük a maradék káposztával. A tészta széleit felhajtjuk a káposzta felett, megkenjük vízzel és jól összenyomkodjuk.

    A tésztát kivajazott sütőlapra helyezzük és előmelegített 200-230°C-os (gázsütőn 6-8 fokozat) sütőben 50 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá