Savanyúkáposztás kenyér

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Kenyérhez:

  • 375 g kenyérliszt
  • 1/2 zacskó szárított élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 2 teáskanál köménymag
  • 2 evőkanál vaj
  • 2,5 dl langyos víz

Töltelékhez:

  • 500 g savanyúkáposzta (kóstoljuk meg, ha nagyon savanyú akkor mossuk át)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 babérlevél
  • 4 pár virsli

Elkészítése:

A káposztát 0,5 evőkanál vajon megdinszteljük. Apró darabokra tördeljük a babérleveleket, meghámozzuk a vöröshagymát és a káposztához adjuk. További 15 percig dinszteljük, majd kivesszük belőle a vöröshagymát és hagyjuk kihűlni.

A kenyérhez a lisztet összekeverjük a szárított élesztővel. Hozzáadjuk a sót, a köménymagot a langyos vizet és a vajat. Kézzel vagy géppel alaposan kidagasztjuk a tésztát, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük.

Ha megkelt lisztezte deszkán átgyúrjuk és kb 36*36 cm-es négyzetté nyújtjuk.

A káposzta felét a tésztára halmozzuk, rárakjuk a virsliket és befedjük a maradék káposztával. A tészta széleit felhajtjuk a káposzta felett, megkenjük vízzel és jól összenyomkodjuk.

A tésztát kivajazott sütőlapra helyezzük és előmelegített 200-230°C-os (gázsütőn 6-8 fokozat) sütőben 50 perc alatt aranybarnára sütjük.