Sárgatúró recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 evőkanál kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- mazsola ízlés szerint (el is hagyható)
Elkészítése:
A tejet a cukorral és a vaníliás cukorral felforraljuk. A tojást felverjük és a forralt tejbe
szép óvatosan belecsurgatjuk, majd hozzáadjuk a mazsolát.
Folyamatosan kevergetjük, míg túró állaga nem lesz és savó keletkezik. Egy textil pelenkát vagy törlőkendőt előveszünk és beleöntjük a túrót.
Összefogjuk kis gombóccá és lecsepegtetjük a savótól. Kihűtjük. Sonkával, kolbásszal és kaláccsal kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »


