Sárga “túró” recept
Hozzávalók:
- 0,5 l tej (3,5%-os)
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál cukor
- 1 csipet só
Elkészítése:
A tejet felforraljuk, a tojásokat villával összekeverjük (nem kell felverni). A vaníliás cukort, a kristálycukort és a sót folyamatos keverés mellett felfőzzük a tejjel, majd folyamatos keverés közben belecsorgatjuk a tojást. Amikor kezd darabossá válni levesszük a tűzről.
Amikor egy picit hűlt, egy sűrű, tiszta anyagú batyuba csomagoljuk (vászon, pelenka stb.), majd egy edény fölé lógatva kicsöpögtetjük.
Két óra múlva levesszük, majd egy lyukacsos edénybe téve lesúlyozzuk, úgy, hogy nem vesszük ki a batyuból. Másnap kivesszük és tányérra tesszük. Azonnal fogyasztható, ha marad belőle hűtőben pár napig eláll.
Tipp:
Az ízét cukorral, ízlés szerint variálom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »


