Sárga “túró”

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 0,5 l tej (3,5%-os)
  • 5 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csipet só

Elkészítése:

A tejet felforraljuk, a tojásokat villával összekeverjük (nem kell felverni). A vaníliás cukort, a kristálycukort és a sót folyamatos keverés mellett felfőzzük a tejjel, majd folyamatos keverés közben belecsorgatjuk a tojást. Amikor kezd darabossá válni levesszük a tűzről.

Amikor egy picit hűlt, egy sűrű, tiszta anyagú batyuba csomagoljuk (vászon, pelenka stb.), majd egy edény fölé lógatva kicsöpögtetjük.

Két óra múlva levesszük, majd egy lyukacsos edénybe téve lesúlyozzuk, úgy, hogy nem vesszük ki a batyuból. Másnap kivesszük és tányérra tesszük. Azonnal fogyasztható, ha marad belőle hűtőben pár napig eláll.

Tipp:

Az ízét cukorral, ízlés szerint variálom.