Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos virsli becsomagolva recept

Sajtos virsli becsomagolva
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 600 g liszt
    • 1 ek só
    • 1 ek cukor
    • 25 g friss élesztő
    • 2,5 dl tej
    • 100 g puha vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelék:

    • 10 db virsli
    • 10 szelet sajt

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szezámmag

    Elkészítése:

    A tejben keverjük el az élesztőt, majd adjuk a liszthez. Tegyük bele a sót, a cukrot, a puha vajat és a tojást is, és nagyon alaposan gyúrjuk össze, dagasszuk ki. Letakarva, meleg helyen pihentessük legalább fél órát (amíg a duplájára kel).

    A megkelt tésztát 10 egyenlő részre osztjuk, és egyenként gombócokat gyúrunk. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk vékony kör alakúra (valamivel nagyobb legyen, mint a virsli).

    A tészta 2 oldalán 5-5 db vágást ejtünk úgy, hogy a tészta középső része egyben maradjon, mert oda kerül majd a virsli.

    A virslit körbetekerjük a sajttal, és letesszük a tészta közepére.

    Sajtos-virsli-becsomagolva3

    A tészta egyik oldaláról behajtunk egy tészta csíkot a virslire, majd a másik oldaláról a következőt, és így tovább, amíg be nem csomagoljuk a virslit.

    Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kifliket, és még 30 percet pihentetjük. Egy felvert tojással lekenjük, és megszórjuk szezámmaggal.

    180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt szép világosra sütjük

    Tipp:

    Ízlés szerint rakhatunk a virsli alá a tésztára egy vékony csíkban ketchupot vagy mustárt is.

    Fázisfotók a blogon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá