Sajtos tök recept

Hozzávalók:
2 kis zsenge tök
10 dkg vaj
2 dl tejföl
zsemlemorzsa vagy 5 dkg reszelt sajt
só
ecet
Elkészítés:
A meghámozott, kimagozott tököt ujjnyi darabokra vágjuk, sós-ecetes vízben félpuhára főzzük, és leszűrjük. Kivajazott tűzálló edénybe tesszük, a tetejére tejfölt és vajdarabkákat rakunk, és az egészet zsemlemorzsával vagy sajttal meghintjük. (Lehet a tejfölbe egy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgáját is keverni, akkor sűrűbb lesz a krém.) A sütőben alaposan átsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »