Sajtos tök recept

Hozzávalók:
2 kis zsenge tök
10 dkg vaj
2 dl tejföl
zsemlemorzsa vagy 5 dkg reszelt sajt
só
ecet
Elkészítés:
A meghámozott, kimagozott tököt ujjnyi darabokra vágjuk, sós-ecetes vízben félpuhára főzzük, és leszűrjük. Kivajazott tűzálló edénybe tesszük, a tetejére tejfölt és vajdarabkákat rakunk, és az egészet zsemlemorzsával vagy sajttal meghintjük. (Lehet a tejfölbe egy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgáját is keverni, akkor sűrűbb lesz a krém.) A sütőben alaposan átsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »