Sajtos-tepertőkrémes pogácsa recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Az élesztőt morzsoljuk a liszthez, majd a többi hozzávalót is hozzáadva az egészet alaposan gyúrjuk össze, dagasszuk, amíg egy puha, egynemű tésztát nem kapunk.
Lefedve, meleg helyre téve kelesszük a kétszeresére.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. megkenjük olvasztott zsírral vékonyan, majd a reszelt sajt felével megszórjuk, és hajtogatjuk. (Az alsó felét a közepéig, a felső részt szintén a közepéig majd jobbról és balról is a közepéig.) Konyharuhával lefedve újabb 30 percig pihentetjük.
Újra kinyújtjuk, zsírral vékonyan lekenjük, sajttal enyhén megszórjuk, majd újra ugyanúgy hajtogatjuk, és lefedve újabb 30 percig pihentetjük.
Ezután kb. ujjnyi vastagra nyújtsuk ki, a tetejét éles késsel vagdossuk be hosszában és keresztben is. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és tetejüket megkenjük felvert tojással, és még 25 percet pihentessük.
200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.