Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos stangli recept

Sajtos stangli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 1 kg liszt
    • 10 dkg trappista sajt
    • 2 tk só
    • 5,5 dl tej
    • 5 dkg élesztő
    • 1 ek cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 10 dkg margarin

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7-8 dkg trappista sajt

    Elkészítése:

    A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót és jól összekeverjük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1,5 dl langyos, de nem forró tejben, majd a liszthez adjuk a maradék tejjel, a tojás sárgájával, a margarinnal együtt. Alaposan kidagasztjuk.

    Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, 10 egyenlő részre osztjuk. Gombócokat formázunk, majd egyenként ovális lappá nyújtjuk. Ezek kb. 10*15-20 cm nagyságúak.

    Majd a hosszabbik oldaláról feltekerjük, mint a bejglit. A hajtás szélét a stangli oldalához csípjük, ezt a részt alulra fordítjuk. A két végét kicsit összenyomjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, távolabb egymástól, mert még nőni fognak. A stangli forma kialakításáért a tészták tetejét kicsit lelapítjuk, a végeket kicsit csúcsosítjuk. Hagyjuk 45 percet kelni.

    Egy egész tojást felverünk, lekenjük a stanglikat, majd megszórjuk reszelt sajttal.

    200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt barnára sütjük.

    Tipp:

    Gyermekeim nagyon szeretik az egyik üzletlánc eme péksüteményét. Gondoltam megpróbálkozok vele és elkészítem házilag. Nekem nem lett 100%-ig ugyanolyan, de amikor láttam, hogy a kicsik milyen jóízűen falatozzák, nagyon örültem és azt hiszem ez a lényeg :-)

    A készítésről fázisfotók megtekinthetők a blogon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá