Sajtkrémes tallér recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 12,5 dkg vaj
- 4 dkg reszelt sajt
- só
- őrölt pirospaprika
- 6 kanál tejföl
- 1 csomag sütőpor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Krém:
- 10 dkg vaj
- 20 dkg krémsajt
- + reszelt sajt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és hűtőbe rakjuk 1-2 órára. Ezután kilisztezett deszkán 2 mm vastagságra nyújtjuk, korongokat szaggatunk belőle, majd sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A krém hozzávalóit összekeverjük, és a kihűlt korongokat megkenjük vele vastagon, kettesével összeragasztjuk. Az oldalán, ahol kifolyt a krém, reszelt sajtba forgatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

