Sajtkrémes tallér

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Tészta:

  • 20 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 4 dkg reszelt sajt
  • őrölt pirospaprika
  • 6 kanál tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Krém:

  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg krémsajt
  • + reszelt sajt

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és hűtőbe rakjuk 1-2 órára. Ezután kilisztezett deszkán 2 mm vastagságra nyújtjuk, korongokat szaggatunk belőle, majd sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A krém hozzávalóit összekeverjük, és a kihűlt korongokat megkenjük vele vastagon, kettesével összeragasztjuk. Az oldalán, ahol kifolyt a krém, reszelt sajtba forgatjuk.