Rozsos-tejes zsemle recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 2 kk só
- 2,5 dkg friss élesztő
- 3,6 dl tej
- 1 tk cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 5 dkg margarin
- 1 tk szezámmag
Elkészítése:
Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk a cukorral és hagyjuk felfutni. A liszteket egy tálba szórjuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojás sárgáját, a margarint.
Alaposan kidagasztjuk. Ha ragadna a tészta, még adhatunk hozzá 1-2 evőkanálnyi lisztet. Meleg helyen letakarva a duplájára kelesztjük. Majd a megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk és gombócokat formázunk úgy, hogy a tenyerünkbe fektetünk egy darab tésztát, majd a szélétől a közepébe nyomkodjuk a tésztát.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük egy kevés helyet hagyva közöttük. Letakarva, meleg helyen további 25-30 percet kelesztjük. Lespricceljük vízzel, megszórjuk szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 20 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »