Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rozsos-tejes zsemle recept

Rozsos-tejes zsemle
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
    • 2 kk só
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 3,6 dl tej
    • 1 tk cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 5 dkg margarin
    • 1 tk szezámmag

    Elkészítése:

    Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk a cukorral és hagyjuk felfutni. A liszteket egy tálba szórjuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojás sárgáját, a margarint.

    Alaposan kidagasztjuk. Ha ragadna a tészta, még adhatunk hozzá 1-2 evőkanálnyi lisztet. Meleg helyen letakarva a duplájára kelesztjük. Majd a megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk és gombócokat formázunk úgy, hogy a tenyerünkbe fektetünk egy darab tésztát, majd a szélétől a közepébe nyomkodjuk a tésztát.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük egy kevés helyet hagyva közöttük. Letakarva, meleg helyen további 25-30 percet kelesztjük. Lespricceljük vízzel, megszórjuk szezámmaggal.

    Előmelegített sütőben 20 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.

    Rácson hagyjuk kihűlni.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá