Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rozsos-korpás sajtos stangli recept

Rozsos-korpás sajtos stangli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt (BL55)
    • 10 dkg Teljes kiőrlésű rozsliszt (RL100)
    • 2 púpos ek búzakorpa (1,5 dkg)
    • 2 tk só
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 3 dl tej
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 1 kk cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 5 dkg margarin

    Tetejére:

    • 1 kisebb, felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, majd megszórjuk a cukorral és hagyjuk felfutni. Egy tálba mérjük a liszteket és elkeverjük benne a búzakorpát, a sót, a reszelt sajtot.

    Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojás sárgáját, a margarint. Alaposan kidagasztjuk. Ha kicsit ragad a tészta, adhatunk hozzá egy nagyon kevés lisztet. Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát 8 egyenlő részre vágjuk, és egyenként gombócokat formázunk. Ezt úgy végezzük, hogy a tenyerünkbe veszünk egy tésztát és a szélétől kezdve a közepébe tömködjük a tésztát, majd fejjel lefelé letesszük. Ismét letakarva 15 percet hagyjuk pihenni.

    Majd a golyókat egyenként 2-3 mm vastagra és ovális alakúra nyújtjuk. Szorosan feltekerjük. A hajtás részt a tészta oldalához csípjük, amit alulra fordítunk. Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe fektetjük egymástól távolabb.

    Letakarva további 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Egy kisebb tojást felverünk és lekenjük a stanglikat. Megszórjuk gazdagon reszelt sajttal.

    Előmelegített sütőben 190 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt szép barnára sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni

    Tipp:

    További képek a formázásról megtekinthetők a blogon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá