Tökös-túrós rétes recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 3 doboz 140 gr-os kefir
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 60 dkg liszt
- 1 tk só
A kenéshez:
- 25 dkg liszt
- 2,5 dl olaj
A rudak lekenéséhez:
- olaj
A töltelékhez:
- 1/2 kg túró
- 1 kg főzőtök gyalulva,levétől kifacsarva
- ízlés szerint cukor
- 3 dl tejföl
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból,a kefireket,tojásokat összedolgozzuk kevés sóval és annyi lisztet adunk hozzá,hogy rétestészta állagú legyen.
Cipót formálunk belőle és téglalap alakúra kinyújtjuk.
Olajból,lisztből zsemleszínű rántást készítünk(nem folyósat) 2,5 dl étolaj ,25 dkg liszt,kihűtjük és a kinyújtott tésztára kenjük (ettől lesz majd leveles a rétesünk). Felcsavarjuk,mint a bejglit és 6 részre osztjuk. Mindegyiket egyenként kinyújtjuk,olajjal lekenjük és a kívánt töltelékkel megtöltjük,feltekerjük,tepsibe helyezzük és mindegyik rudat olajjal lekenjük és sütjük. Amikor szép piros,akkor kész. Kivesszük a sütőből,kicsit megszórjuk porcukorral,konyharuhával letakarjuk,kicsit megnyomkodjuk. 10 perc után szeletelhető és porcukorral hinthető.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »