Tökös-túrós rétes recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 3 doboz 140 gr-os kefir
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 60 dkg liszt
- 1 tk só
A kenéshez:
- 25 dkg liszt
- 2,5 dl olaj
A rudak lekenéséhez:
- olaj
A töltelékhez:
- 1/2 kg túró
- 1 kg főzőtök gyalulva,levétől kifacsarva
- ízlés szerint cukor
- 3 dl tejföl
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból,a kefireket,tojásokat összedolgozzuk kevés sóval és annyi lisztet adunk hozzá,hogy rétestészta állagú legyen.
Cipót formálunk belőle és téglalap alakúra kinyújtjuk.
Olajból,lisztből zsemleszínű rántást készítünk(nem folyósat) 2,5 dl étolaj ,25 dkg liszt,kihűtjük és a kinyújtott tésztára kenjük (ettől lesz majd leveles a rétesünk). Felcsavarjuk,mint a bejglit és 6 részre osztjuk. Mindegyiket egyenként kinyújtjuk,olajjal lekenjük és a kívánt töltelékkel megtöltjük,feltekerjük,tepsibe helyezzük és mindegyik rudat olajjal lekenjük és sütjük. Amikor szép piros,akkor kész. Kivesszük a sütőből,kicsit megszórjuk porcukorral,konyharuhával letakarjuk,kicsit megnyomkodjuk. 10 perc után szeletelhető és porcukorral hinthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

