Tiroli mákos rétes recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál almaecet
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 15 dkg darált mák
- 1 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1 evőkanál baracklekvár
- 1 evőkanál vanília aroma
- 1 db citrom reszelt héj
Elkészítése:
Szitáljuk át a lisztet és egy csipet sót, és dolgozzuk össze a vajjal, a tejföllel, valamint az ecettel. Tegyük a tésztát hűtőbe egy órára.
Addig melegítsük fel a tejet cukorral, majd adjuk hozzá a mákot, a citrom reszelt héját, és a baracklekvárt. Főzzük pár percig, amíg besűrősödik, majd vegyük le a tűzről.
A tésztát nyújtsuk ki vékonyra, kenjük meg a töltelékkel, és szorosan tekerjük fel. Kenjük meg felvert tojással. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük és süssük meg 180 fokon, szép pirosra. Másnap sem szárad ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

