Szilvás rétes recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg élesztő
- 6 dl tej
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg margarin
- csipet só
- 1 vaníliás cukor
- 1 kis pohár tejföl
Töltelékhez:
- 1 kg szilva
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 kk fahéj
Elkészítése:
Elsőként 1 dl langyos tejbe 1 tk cukrot teszünk és felfuttatjuk az élesztőt. Lisztet egy tálba tesszük egy csipet sóval. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Tojássárgáját felverjük, majd beleöntjük a lisztbe. Megmaradt tejet hozzáöntjük és jól kidagasztjuk.Majd közben a margarint felolvasztjuk. A tésztához öntjük és még 15 percig dagasztjuk. Mikor elválik a tál aljától kiborítjuk a lisztezett deszkára. Ezután 2 cipót formázok belőle. Langyos helyen jól megkelesztjük. Az asztalon kiterített ruhára rétesformára kinyújtjuk. Tejföllel meghintjük, töltelékkel megszórjuk. Két oldalát feltekerjük. A tepsibe tesszük. Mikor teljesen megkelt, a tepsibe a tetejét tojással megkenjük. Végül közepes lángon sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »