Sonkás-sajtos-hagymás rétes recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk. A réteslapokat egymásra tesszük, közben egy ecsettel minden réteget (a tetejét is) megkenünk olajjal. A reszelt sajtot elkeverjük a felvert tojásokkal, majd sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendióval fűszerezzük.
A sonkaszeleteket a réteslapra tesszük úgy, hogy a szélén körben 3-3 centis sáv üresen maradjon. Elosztjuk rajta a hagymát, és rákenjük a sajtos masszát.
A hosszabb oldalánál feltekerjük, a végeket behajtjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék a sütéskor. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük tojássárgájával és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 30-35 percig sütjük. Kicsit ferdén kb 2 centis szeleteket vágunk. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »