Sonkás-sajtos-hagymás rétes recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk. A réteslapokat egymásra tesszük, közben egy ecsettel minden réteget (a tetejét is) megkenünk olajjal. A reszelt sajtot elkeverjük a felvert tojásokkal, majd sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendióval fűszerezzük.
A sonkaszeleteket a réteslapra tesszük úgy, hogy a szélén körben 3-3 centis sáv üresen maradjon. Elosztjuk rajta a hagymát, és rákenjük a sajtos masszát.
A hosszabb oldalánál feltekerjük, a végeket behajtjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék a sütéskor. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük tojássárgájával és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 30-35 percig sütjük. Kicsit ferdén kb 2 centis szeleteket vágunk. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »