Pávaszem recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsírral és a tojássárgákkal a citromhéjjal és a megkelt élesztővel összegyúrjuk. 3 cipóra osztjuk. Az egyik cipót téglalap alakúra kinyújtunk, megkenjük lekvárral.
A két szélére sorban meggyszemeket rakunk (függőlegesen) majd felhajtjuk a tésztát a meggyre 2x vagy 3x a közepe felé. Kb 7 cm maradjon ki a tészta közepén, oda tesszük a tölteléket. A töltelékhez a fehérjét a cukorral felverjük, majd beleforgatjuk a diót. Előmelegített sütőben sütjük, halvány rózsaszínre. Kihűlés után szeleteljük, meg lehet porcukrozni. Nagyon finom és sokáig eláll, már ha nem falja fel a család. A maradék tésztával is így járunk el.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »

