Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pávaszem recept

Pávaszem
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 10 dkg zsír
    • 1 dkg élesztő
    • 1 mokkáskanál cukor
    • kevés tej
    • reszelt citromhéj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Töltelék:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg cukor
    • 15 dkg darált dió
    • kb fél kg meggy vagy 1 üveg magozott meggy

    Elkészítése:
    Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsírral és a tojássárgákkal a citromhéjjal és a megkelt élesztővel összegyúrjuk. 3 cipóra osztjuk. Az egyik cipót téglalap alakúra kinyújtunk, megkenjük lekvárral.
    A két szélére sorban meggyszemeket rakunk (függőlegesen) majd felhajtjuk a tésztát a meggyre 2x vagy 3x a közepe felé. Kb 7 cm maradjon ki a tészta közepén, oda tesszük a tölteléket. A töltelékhez a fehérjét a cukorral felverjük, majd beleforgatjuk a diót. Előmelegített sütőben sütjük, halvány rózsaszínre. Kihűlés után szeleteljük, meg lehet porcukrozni. Nagyon finom és sokáig eláll, már ha nem falja fel a család. A maradék tésztával is így járunk el.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá