Ostoros rétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 dkg élesztő
- 2 dl langyos tej
- 4 evőkanál cukor
- 60 dkg liszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál olaj
- csipet só
A töltelékhez:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 4 evőkanál kakaópor
- kevéske őrölt fahéj
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatom.A lisztet a tojással, az olajjal,a sóval és a kovásszal összegyúrom. 6 cipóba osztva letakarva kelesztem.Amíg a tészta kel,kikenem a sütőformákat: őzgerincformát, püspökkenyérformát vagy tepsit. Elkészítem a tölteléket:A margarint a porcukorral a kakaóporral a fahéjjal és a vaníliáscukorral kikeverem. A magkelt cipókat egyesével kinyújtom kb. 3mm vastagra és a sütőforma hosszúságúra. Megkenem a krémmel és feltekerem,mint a csigát.Ezeket a tekercseket hármasával összefonom. A tetejét tojással megkenem. Még kis ideig tovább kelesztem,majd előmelegített sütőben kb.180 fokon 20-30 percig sütöm.Porcukorral meghintve szeletelve tálalom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »