Mohácsi rétes recept

Elkészítése:
A túró és a rétestészta kivételével a többit összekeverjük, és kb. 1 órát pihentetjük. Az 1 óra leteltével a túrót is belekeverjük. Mehet bele bármilyen gyümölcs tetszés szerint. A gyümölcs el is maradhat.
Ezután egy magas falu tepsit(legalább gáztepsi nagyságút)vékonyan kiolajozunk és beleterítünk két réteslapot, erre megy a túrós massza fele. Megint két réteslap majd a maradék túrós massza. A tetejére az utolsó két réteslap kerül.
A (kis)tejfölt és a tojást összekeverjük és ezt rákenjük a réteslap tetejére. Mehet az előmelegített sütőbe. Kb . fél óra alatt elkészül, sütőtől függően.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »