Mohácsi rétes recept

Elkészítése:
A túró és a rétestészta kivételével a többit összekeverjük, és kb. 1 órát pihentetjük. Az 1 óra leteltével a túrót is belekeverjük. Mehet bele bármilyen gyümölcs tetszés szerint. A gyümölcs el is maradhat.
Ezután egy magas falu tepsit(legalább gáztepsi nagyságút)vékonyan kiolajozunk és beleterítünk két réteslapot, erre megy a túrós massza fele. Megint két réteslap majd a maradék túrós massza. A tetejére az utolsó két réteslap kerül.
A (kis)tejfölt és a tojást összekeverjük és ezt rákenjük a réteslap tetejére. Mehet az előmelegített sütőbe. Kb . fél óra alatt elkészül, sütőtől függően.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »